Now Reading
Recept: Pasta Carbonara

Recept: Pasta Carbonara

Afgelopen maand heb ik  genoten van een heerlijke Pasta Carbonara in Rome! Thuis ben ik daarom meteen op zoek gegaan naar een soort zelfde recept als de pasta die ik in Rome gehad heb. En… met resultaat! Graag deel ik met jullie dit heerlijke recept van Pasta Carbonara

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram stukjes pancetta (eventueel te vervanger door spekjes)
  • 400 gram spaghetti
  • 1dl droge witte wijn
  • zout en peper
  • 2 eetlepers slagroom
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Zo maakt u het

  1. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verhit olie met een klein beetje boter in een grote pan.
  3. Bak hierin de knoflook lichtbruin en haal de knoflook vervolgens uit de pan.
  4. Bak nu de pancetta lichtbruin en krokant. Voeg hier de wijn aan toe en wacht tot al het vocht verdampt is.
  5. Klop vervolgens de eieren los met de slagroom.
  6. Roer de kaas door het eimengsel
  7. Roer de spaghetti door de pancetta en voeg de knoflook toe.
  8. Voeg vervolgens het eimengsel toe en blijf goed roeren tot het eimengsel goed verdeeld is over de pasta. Haal het gerecht vervolgens direct van de kookplaat zodat het eimengsel niet gaat stollen
  9. Verdeel de pasta over de borden en strooi er wat zout, peper en extra kaas overheen!

Eet smakelijk!

Scroll To Top