We hadden beukennootjes geraapt, vandaar dit recept. Ik heb er een aantal verwerkt in kletskopjes, die hele dunne koekjes met nootjes. U kunt amandelschaafsel, walnoten of hazelnoten gebruiken [of een combi]. De nootjes moeten in kleine stukjes worden gehakt en even geroosterd worden.
Ingrediënten:
30 gr nootjes
40 gr bloem
75 gr bruine suiker
1 tl kaneel
60 gr boter [koud].
Meng alle ingrediënten door elkaar en maak er koekjes van. Dit gaat het beste als u er een balletje van maakt en die plat drukt. Ze lopen behoorlijk uit, dus flink wat ruimte ertussen laten. Deze hoeveelheid is bij mij goed voor 2 bakplaten. Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
U kunt ze zo als koekje eten bij de koffie of thee, maar ook verkruimeld in een toetje of in stukjes op een toefje van een taart. Zorgt voor die lekkere crunch!
Ik woon met mijn man en 2 kinderen in Ruurlo en dat ligt in het bosrijke gebied de Achterhoek. Ik zal u een blik geven in mijn favoriete bezigheden in de moestuin. Ik ben een pure hobbyist, een amateurtje eerste klas en ik kan u slechts mijn enthousiasme meegeven van het zelf verbouwen van groente, fruit, kruiden, bloemen etc. en de verwerking daarvan.