Zit vandaag met mijn neus in de chocolade. Ik heb een bestelling binnen van 4 doosjes bonbons. Naast de Reurlse rondjes, kerstkransjes met eetbare glitter en kaneelbonbons, gaan daar slagroomtruffels in.
Hierbij het recept:
1 vanillestokje, 150 gr poedersuiker, 150 gr boter, 120 ml slagroom, 250 gr pure chocolade [in stukjes] en cacaopoeder.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Klop de suiker, boter, en vanillemerg tot de massa wit van kleur is. Voeg langzaam de room toe en roer tot alles goed gemengd is. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er bolletjes van. Dus gladde spuitmond gebruiken. Ik doe dit op een schaal met bakpapier. Laat de bolletjes door en door koud worden door ze in een tijdje in het vriesvak te leggen. Verwarm de chocolade in een pannetje [au bain marie]. Haal de bolletjes door de warme chocolade [met een vorkje] en rol ze door de cacaopoeder. Dit gaat erg gemakkelijk wanneer je de cacaopoeder in een bakje doet en het bakje ronddraait.
Lekker met een groot glas koud water!
Ik woon met mijn man en 2 kinderen in Ruurlo en dat ligt in het bosrijke gebied de Achterhoek. Ik zal u een blik geven in mijn favoriete bezigheden in de moestuin. Ik ben een pure hobbyist, een amateurtje eerste klas en ik kan u slechts mijn enthousiasme meegeven van het zelf verbouwen van groente, fruit, kruiden, bloemen etc. en de verwerking daarvan.