Now Reading
Altijd nog eens die vakantiefoto’s in een fotoboek willen zetten?

Altijd nog eens die vakantiefoto’s in een fotoboek willen zetten?

Staan er nog steeds foto’s op jouw computer of laptop van een vakantie van bijna een jaar geleden? Dan wordt het nu echt tijd om hiervan een fotoboek te gaan maken. Een fotoboek kun je gemakkelijk laten zien en zo uw reisverhaal met iedereen delen. Het is een mooie herinnering en bij het maken van een fotoboek herleef je zelf jouw hele reis. Er zijn echter zoveel keuzes en mogelijkheden voor het maken van een mooi boek dat het soms lastig is om hier aan te beginnen. Waar kun je nou gemakkelijk een fotoboek maken en bestellen? Hierbij mijn ervaringen bij het bestellen van een fotoboek.

De thema’s van Myphotobook

Er staan verschillende voorbeelden van een fotoboek op Myphotobook. De ene met een ringband de ander met een tijdschrift binding en verschillende keuze uit liggend, staand of vierkant. Als je het gewenste boek gevonden hebt moet je wel zeker weten dat dit klopt hierin kan je geen aanpassing meer maken. Er kan niet gewisseld worden tussen glans of mat papier of de manier van binden. Daarna is het heel makkelijk om je fotoboek te maken. Je zet de foto’s die je wil gebruiken en kiest een thema welke je mooi vindt. Je krijgt dan direct een voorbeeld van je fotoboek. Je hoef zelf niet te gaan puzzelen om de foto’s er goed in te krijgen of om een mooie achtergrond er in te zetten. Het maken en bestellen is dus heel gemakkelijk. Alleen de keuze uit papiersoort en dergelijke is dus wat beperkt.

De gemakken van het Albelli fotoboekprogramma

Het is super eenvoudig om door de eerste paar stappen te komen bij Albelli. Ook hier kun je kiezen uit liggend, staand of vierkant en het gewenste formaat. Om een beeld te krijgen hoe groot het fotoboek ongeveer is staat er een dame bij die je het formaat laat zien. Zo kun je kiezen voor de juiste grote en voorkom je teleurstellingen als het fotoboek thuis bezorgd wordt. Bij stap 2 kom je bij een pagina waar je kunt kiezen wat voor een kaft je wilt en hoe je het gebonden wilt hebben. Je krijgt dan ook gelijk een prijs te zien. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent en wat het gaat kosten. Dan is het nu tijd om het fotoboek zelf te gaan maken! Je kunt gemakkelijk alle foto’s toevoegen alleen dien je deze daarna nog wel zelf in te delen. Je hebt hier wel handige templates voor om foto’s op een leuke manier in het boek te zetten. Het thema, achtergrond en indeling moet je echter zelf doen. Het is wat uitzoekwerk, maar dan heb je ook een fotoboek zoals je dat zelf wilt.

Bestellen bij Cewe is een ervaring

Je hebt bij Cewe iets minder keuze in het aantal soorten, maar wat ze hebben is dan ook goed. Dit maakt het kiezen van een boek ook een stuk makkelijker. Als je begint met het maken van een fotoboek zijn er gelukkig nog wel een aantal zaken die je kunt aanpassen. Er kan namelijk gekozen worden voor verschillende papiersoorten zoals glanzend papier, mat of zelfs fotopapier. Ook is er een keuze uit een harde of soft cover, zelf vind ik de hardcover het fijnst en het mooist, omdat het fotoboek dan ook niet zo snel beschadigd. Voor de achtergronden hebben ze heel veel keuze, maar alles is onder thema’s gezet zodat het overzichtelijk blijft en je een passende achtergrond kunt kiezen. Ze bezorgen het fotoboek in een mooie cadeauverpakking, zodat het bestellen van het boek een echte ervaring wordt.

Mijn keuze!

Mijn eigen fotoboek heb ik gemaakt via Myphotobook. Ik wil niet te lang bezig zijn met dat gepuzzel met foto’s en achtergronden. Ik heb eerst een leuk thema gekozen en vervolgens de foto’s er in gezet. Alles stond gelijk goed! Je kan daarna zelf ook nog wat dingen aanpassen of toevoegen, maar dat is zo gedaan.
Mijn keuze was snel gemaakt, voor welk programma en fotoboek kies jij?

Scroll To Top