Now Reading
AVG’tje met een twist: zuurkoolburgers

AVG’tje met een twist: zuurkoolburgers

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je vaker vlees vervangt voor een plantaardige optie, je lichaam een groter vermogen heeft om butyraat (boterzuur) te produceren uit de bacteriële populaties in je darmflora, wat veel gezondheidsvoordelen heeft. Maar vind je het moeilijk om je AVG’tje zomaar te vervangen? Probeer dan eens deze variant – met een twist!

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen Meatless Farm Burgers
  • 200 g zuurkool
  • 1 friszoete appel
  • 50 ml bietensap
  • 30 ml vinaigrette
  • 1 kilo krieltjes met schil
  • 4 takjes verse tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Voor de salade

  • 100 g veldsla
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 100 g radijsjes
  • 1 komkommer
  • 2 el vinaigrette

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de krieltjes en leg ze op bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met olijfolie, peper en zout en leg de stukjes tijm ertussen. Rooster voor 20-30 minuten tot de krieltjes goud- bruin en knapperig zijn.
  2. Snijd de appel in dunne reepjes. Meng met de zuurkool en de vinaigrette. Doe de helft van het zuurkoolmengsel in een kom met bietensap, zo krijgt het een roze kleur. Zet apart.
  3. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de radijsjes in plakjes en de komkommer in blokjes. Meng met de veldsla en eventueel wat van de vinaigrette.
  4. Verhit wat olie in de pan. Bak de burgers gedurende 6-7 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  5. Verdeel de burgers, salade en de geroosterde krieltjes over 4 borden. Top de burger met zuurkooltoppings en serveer direct.

Wist je dat?
De binnenkant van je darmen continue vervelt net zoals je huid? Wat we eten en drinken draagt bij aan deze vernieuwing en butyraat is hierbij de belangrijkste energiebrandstof voor je spijsverteringsstelsel.

Foto: Green Food Lab

Scroll To Top