Now Reading
Avocado toast met ei en balsamicoglaze

Avocado toast met ei en balsamicoglaze

Er is geen enkele gezonde snack die zó populair is als avocado toast. Maar hoe zorg je ervoor dat je dé perfecte versie op de brunchtafel zet? Met de juiste kruidencombinatie en aan de hand van een overheerlijk recept natuurlijk!

Ingrediënten voor 4 personen

4 el Mayonnaise with Olive Oil
4 el grove mosterd
8 eieren
12 kleine tomaten
2 avocado’s
1 rode puntpaprika
4 sneetjes witbrood
2 el Bonsecco extra vierge olijfolie
2 el citroensap
2 little gems
1 takje peterselie
roomboter
0,5 l natuurazijn
1 el Balsamic Glaze Naturel
1 tl Egg Salt kruidenmix
zout

Bereidingswijze

1. Meng de mayonaise, grove mosterd en 1 el water tot een smeuïge saus.
2. Smeer de sneetjes witbrood aan beide kanten in met roomboter en bak ze in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
3. Breng een pan ruim water (ca. 5 liter) met 0,5 liter natuurazijn aan de kook. Houd het azijnwater tegen de kook aan, breek de eieren en doe ze in de pan. Pocheer de eieren in 3 minuten.
4. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en doe het in een kom. Prak hier 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap en een snufje zout doorheen met een vork.
5. Snijd de tomaten en de rode puntpaprika in kleine stukken, snijd de peterselie fijn en meng de drie ingrediënten door het avocadomengsel.
6. Snijd de little gems in dunne reepjes. Maak de salade voor het serveren à la minute aan met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout.
7. Warm de gepocheerde eieren indien nodig opnieuw op in heet water.
8. Verdeel de toast over vier borden. Besmeer iedere toast met avocadotopping en leg hier steeds twee gepocheerde eieren op.
9. Lepel de saus over de eieren en bestrooi ze naar smaak met Egg Salt kruidenmix.
10. Garneer iedere toast met een toef salade en maak het gerecht af met een paar druppels Balsamic Glaze Naturel.

Fotocredits: Oil & Vinegar

Scroll To Top