Vindt u het vervangen van uw dekbedovertrek ook zo lastig? Het is vaak een behoorlijk zware en tijdrovende klus, zeker met een tweepersoons dekbedhoes. Gelukkig is er een oplossing bedacht voor dat probleem. Een dekbedovertrek met rits maakt het verschonen van uw dekbedhoes namelijk een stuk simpeler.
EEN DEKBEDOVERTREK MET RITS: WEL ZO GEMAKKELIJK
We weten allemaal dat het belangrijk is om een dekbedhoes regelmatig te verschonen. Even in de wasmachine en daarna weer heerlijk schoon op het bed. Niets is zo fijn als gaan slapen onder een frisgewassen dekbedovertrek. Het vervangen van zo’n overtrek is echter nog best een klus. Zeker nu u een dagje ouder bent. Gelukkig is daar een oplossing voor bedacht. Er zijn tegenwoordig namelijk dekbedovertrekken met rits. Dat maakt het verschonen een stuk eenvoudiger. Hoe het werkt? Dat leest u hieronder.
PERIKELEN ROND HET VERSCHONEN VAN HET OVERTREK
Iedereen herkent het wel; het gedoe rond het verschonen van een overtrek. Standaard dekbedovertrekken zijn aan de onderkant soms helemaal open. Dankzij die brede opening heeft u wat meer ruimte voor het vervangen van het overtrek. Tijdens het slapen is het echter helemaal niet zo handig. Door al die ruimte, schuift het dekbed soms namelijk naar beneden. Daardoor blijft de bovenkant van de hoes leeg achter en dat kan ’s nachts best koud zijn.
Ook zijn er dekbedovertrekken waarvan de hoeken zijn dichtgenaaid. Daardoor blijft een dekbed er beter in zitten en houdt u het de hele nacht lekker warm. Het vervangen van zo’n hoes is echter een tikkeltje lastiger. Omdat er minder ruimte is, kost het vaak meer moeite om het dekbed er netjes en recht in te krijgen. Al met al een inspannende en tijdrovende klus.
De oplossing voor al dat gehannes? Een dekbedovertrek met rits.
WAAROM IS EEN DEKBEDOVERTREK MET RITS ZO HANDIG?
Wat is er nu zo handig aan een dekbedovertrek met rits? En hoe werkt het precies?
Er zijn twee varianten voor een dekbedhoes met rits. De ene variant heeft alleen aan de twee lange zijden ritsen en de andere heeft aan drie zijden een rits. Voor het verschonen van uw bed, legt u de ene helft van het schone overtrek op uw bed. Daarbovenop legt u het dekbed waaronder u wilt gaan slapen. Helemaal bovenop komt de tweede helft van het dekbedovertrek. Vervolgens ritst u beide delen eenvoudig op elkaar met het dekbed ertussen. Klaar is kees! Bij de dekbedhoezen met aan drie zijden ritsen, heeft de rits 2 runners en kan het dekbedovertrek ook aan de onderzijde dicht worden geritst.
COMFORT BOVEN ALLES
Misschien vraagt u zich af of u zo’n rits in een overtrek niet voelt als u ertegenaan komt. Daarvoor hoeft u echter niet bang te zijn. De ritsen hebben een smalle, blinde ritssluiting. Dat zorgt ervoor dat u de loper niet voelt, mocht u er per abuis op gaan liggen. Bovendien beginnen bij de Sofiben dekbedovertrekken de ritsen circa 45 cm van de bovenkant. Daardoor is er bovenaan ruimte vrij om het dekbed recht te trekken en komt u niet snel tegen de rits aan. Als het dekbed ’s ochtends niet meer helemaal goed zit, legt u het via de open splitten aan de bovenzijde weer makkelijk op zijn plaats. Bij de dekbedovertrekken met 2 ritsen aan de lange zijdes van het dekbedovertrek heeft u de optie om te kiezen voor dekbedclips. Hiermee kunt u het dekbed vastmaken aan het dekbedovertrek waardoor deze niet meer kan verschuiven.
HOE VIND IK MIJN PERFECTE DEKBEDOVERTREK MET RITS?
Bij Dekbedovertrekken & Zo is er voor elk interieur een passend overtrek verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en patronen. Ook qua materiaal is er volop keus. Zo hebt u de keuze uit katoen, satijn en flanel. Daarmee vindt u voor elk seizoen een geschikt overtrek. Verder zijn er hoezen met rits voor eenpersoons, tweepersoons en lits-jumeaux dekbedden. Als u ondanks het ruime assortiment toch geen geschikt dekbedovertrek vindt, dan is er nog een andere mogelijkheid. Zo is het ook mogelijk een rits voor u te laten inzetten bij een kundig naaiatelier. Als u het gemak eenmaal kent, wilt u niet meer zonder. Maak het uzelf gemakkelijk en kies voor een dekbedovertrek met rits.