Zelf vraagt u het misschien ook wel eens af maar weet u nog steeds het antwoordt niet op deze vraag. Vers groente en fruit smaakt toch vaak anders als ingevroren producten. Vaak wordt er toch gekozen voor diepvries producten omdat dit toch wel makkelijk is. Ze kunnen lang bewaard worden zijn vaak al voor gesneden en ook in de seizoenen wanneer ze vers niet te krijgen zijn kunt u ze wel uit de diepvries halen.
Diepvries fruit
Bij Fruit klopt het zeker dat diepvries fruit meer vitamine bevat als vers fruit. Na het plukken worden ze namlijk direct ingevroren waardoor ze hun vitamines blijven behouden. Bij vers fruit zal na het plukken de voedingswaarde afnemen. Diepvries fruit moet u echter niet zo eten, ze zijn dan vaak erg zacht en kunnen wat waterig zijn. Gebruikt u dit voor een saus of een lekkere jam dan is dit natuurlijk prima.
Ingevroren groente
Net als bij fruit worden ook groente direct na het plukken in gevroren. Ze behouden net als verse groente ongeveer 40% van het oorspronkelijke gehalte. Met Groente a la crème kan dit anders zijn omdat hier ook nog extra vet aan toegevoegd is. Het is echter wel anders wanneer groente of fruit uit een blik of pot komen. Deze bevatten vaak maar 15% van het oorspronkelijke aantal vitamines en mineralen. De groente hoeven vaak minder lang gekookt te worden waardoor ze in dat stadium minder voedingsstoffen verliezen.
U mag dus gerust groente of fruit uit de diepvries mee nemen want het is net zo gezond als dat u het vers haalt. Vaak is dit ook goedkoper mocht u wat willen besparen.