Quiche is bij veel mensen een echte favoriet. Deze feestelijke quiche is dan ook het perfecte gerecht om te serveren! Het huis ruikt meteen heerlijk wanneer ‘ie uit de oven komt. Deze quiche is lekker kruidig en zal bij het hele gezin in de smaak vallen!
Ingrediënten voor de bodem
80 g boter
1½ dl tarwemeel
1½ dl geraspte kaas
30 ml koud water
Vulling voor de feestelijke quiche
1 pak Pulled Oats® Naturel
1 kleine ui
1 knoflookteen
80 g verse babyspinazie
2/3 dl zongedroogde tomaatjes
verse basilicum
olie om in te bakken
2 kleine eieren
1½ dl mascarpone
1½ dl geraspte mozzarella
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
1 tl paprikapoeder
zout
zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de zachte boter, geraspte kaas, het water en de tarwebloem. Druk de bodem aan in een taartvorm (24 cm diameter). Het deeg mag over de randen krullen. Bak 10-15 minuten.
- Bak de fijngesneden knoflook en ui aan in een pan met wat olie, totdat de ui glazig is. Voeg de spinazie toe en bak totdat het overtollige vocht is verdampt. Verspreid over de taartbodem en besprenkel met zongedroogde tomaatjes en basilicum. Breng Pulled Oats op smaak met gedroogde tijm, oregano en paprikapoeder en verdeel over de taartbodem.
- Klop in een kom de eieren, mascarpone, geraspte kaas, zout en peper. Schenk het mengsel in de taartvorm. Bak 30 minuten, of totdat het midden compleet is gestold. Laat de quiche voor het aansnijden eerst 5-10 minuten afkoelen.
- Serveer eventueel met een verse salade.
Fotocredits: Gold&Green