Naar aanleiding van het artikel over het mediterrane dieet en met het blik op de lente hier een heerlijk recept voor een frisse mediterrane pastasalade.
Ingrediënten (4 personen)
-300 gram pasta
-3 kipfilets
-Kipkruiden
-2 eetlepels honing
-Olijfolie
-5 eetlepels yoghurt
-3 eetlepels mayonaise
-2 eetlepels pesto
-4 à 5 tenen knoflook
-Peper en zout
-2 bolletjes mozzarella
-200 gram ijsbergsla
-3 tomaten
-1 komkommer
-100 gram cashewnoten
*Het aantal kipfilets, tenen knoflook en tomaten hangt af van de grootte
Voorbereiding
Als voorbereiding is het makkelijk om de pasta alvast te koken, zodat deze daarna even de tijd heeft om weer af te koelen. Snijd de kipfilet, tomaat, komkommer en mozzarella in kleine stukjes. Marineer de kip met kipkruiden en bak het gaar in olijfolie.
Bereidingswijze
Het bereiden van het gerecht is heel erg makkelijk. Pak een grote schaal. Voeg de mayonaise, yoghurt, honing en pesto bij elkaar. Knijp de teentjes knoflook met een knoflookpers en voeg dit bij de rest. Voeg op gevoel nog wat peper en zout toe om de dressing nog meer op smaak te brengen. Vervolgens voeg je alle ingrediënten toe en meng je het goed door elkaar.
Voor de liefhebber: Een beetje bieslook of peterselie geeft nog wat extra smaak aan de salade
Het resultaat is een heerlijke frisse en gezonde salade, die vooral erg lekker is op een warme lentedag.