Pompoenstamppot, een heerlijke winterse stamppot! Bekijk hieronder wat u nodig hebt en hoe u deze stamppot bereid.
Ingrediënten:
- 500 gram pompoen, in blokjes gesneden
- 500 gram kruimelige aardappelen
- 500 milliliter water
- 100 gram boter
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 1 ui
- 200 gram chorizo of geitenkaas
Bereidingswijze
- Vul een grote pan met water en voeg een klein beetje zout toe
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken
- Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes
- Doe de aardappelen en pompoen bij elkaar in de pan en laat ze 30 minuten zachtjes koken
- Snijd de ui en bak deze lichtbruin
- Giet het water af en voeg de boter en uien toe aan de aardappels en pompoen
- Stamp het mengsel met een stamper totdat u het mengsel fijn genoeg vindt.
- Voeg afhankelijk wat u lekker vindt de chorizo of geitenkaas toe
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper
Eet smakelijk!