Het krijgen van een chimichanga in Mexico? Denk het niet. De gefrituurde, kaas-bom die we kennen heeft bijna niets te maken met het eten van het land. Het eten uit Mexico is echt ongelooflijk voedzaam. Dus lees snel verder om een paar mythes te ontkrachten met deze smaak barstende recepten uit “Tacolicious”.
Mythe 1: Het enige drankje dat zout waard is, is een margarita.
Waarheid 1: Mexico staat bekend om zijn agua fresca (“zoete water”). De heerlijke en non-alcoholische mengsels van seizoensgebonden fruit, citroen- of limoensap, water en agave zijn de definitie van verfrissing.
Kiwi-Mint Auga Fresca
6 porties – 1 portie bevat 100 calorieën, 0 g fat, 12 g suiker, 3 g ijzer, 1 g proteïne
Wat heeft u ervoor nodig?
- 6 rijpe kiwi’s, geschild en door de helft
- 940 ml water
- 3 eetlepels versgeperste limoensap
- 5 eetlepels agavesiroop
- 2 eetlepels gesneden verse mint
Hoe maakt u het klaar?
- Combineer de kiwi, het water, limoensap, agavesiroop en gesneden mint in een blender en zorg ervoor dat het één geheel wordt.
- Serveer het over ijs en u kunt het eventueel nog afronden door er hele mintblaadjes op te doen.
Mythe 2: Zelfs de ijsjes zijn gefrituurd.
Waarheid 2: Dessert betekent vaak paletas. Ijs dat komt in rare en soms hartige smaken zoals walnoot. Dit kalium-rijke toetje is daarom een aftakking van een Mexicaanse klassiekers, de kaneel bestrooide amandelmelk drank genaamd horchata.
Horchata Pops
12 ijsjes – 1 ijsje bevat 130 calorieën, 7 g fat, 14 g suiker, 1 g ijzer, 3 g proteïne
Wat heeft u ervoor nodig?
- 700 ml ongezoete amandel melk
- 235 ml geblikte kokosnoot melk
- 235 ml gezoete gecondenseerde melk
- 3 kaneel stokjes
- Kaneelpoeder voor het bestrooien van de ijsjes.
Hoe maakt u het klaar?
- Combineer de amandel, kokosnoot en gecondenseerde melken en kaneelstokjes in een kookpan. Laat het voor zo’n 10 minuten sudderen. Verwijder het dan van het pitje en laat de kaneelstokjes voor nog zo’n 20 minuten weken, totdat het mengsel is afgekoeld.
- Zodra het is afgekoeld verwijdert u de kaneelstokjes.
- Giet het mengsel in ijsvormen. En laat het voor 1 uur in de vriezer staan, haal ze daarna eruit om de stokjes erin te stoppen.
- Doe de vorm terug in de vriezer en laat het daar voor zo’n 5 tot 7 uur staan. Haal het ijs uit de vorm en bestrooi het met kaneel.
Geniet!