Now Reading
Recept: Paddenstoelen enchilada

Recept: Paddenstoelen enchilada

Met tortilla wraps kun je eindeloos variëren. Wat dacht je van deze heerlijke paddenstoelen enchilada? Deze variant bevat veel groente en eiwitten. Pulled Oats® bevat namelijk 30 gram eiwitten per 100 gram, en heeft een hoge eiwitkwaliteit en verteringswaarde. Dat maakt deze enchilada tot een gerecht in lijn met de schijf van vijf om van te genieten!

Ingrediënten voor 2 personen

Aantal gram groente per persoon: 180

1 pakje Pulled Oats® Naturel
150 gram bimi (of broccoli)
1 kleine ui
150 gram champignons
1 blikje tomatensaus zonder zout
2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
1 theelepel gerookte chili- of paprikapoeder
een bosje koriander of peterselie
2 eetlepels olie
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (zoals oregano, tijm en basilicum)
4 volkoren tortilla’s

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200° graden.
2. Voeg de bimi heel even aan kokend water toe, dan worden ze niet te gaar.
3. Snijd de ui en koriander fijn en bak in een pan met olie tot ze zacht zijn.
4. Snijd de paddenstoelen en Pulled Oats® en voeg ze toe aan de pan.
5. Voeg de in stukken gesneden bimi, chilipoeder en een groot deel van de tomatenblokjes toe aan de pan. Roer de ingrediënten door elkaar tot ze goed verdeeld zijn.
6. Vul de tortilla’s met het mengsel.
7. Rol de tortilla’s op en leg ze met de vouwkant naar beneden in een ovenschaal.
8. Schenk de resterende tomatenblokjes eroverheen en strooi de kaas er bovenop.
Bak 10 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is.

Fotocredits: Gold & Green

Scroll To Top