Now Reading
Perenstroop

Perenstroop

Naast dat het tijd is voor appels, hebben we ook weer volop de beschikking over peren. Misschien dat ik u kan plezieren met een recept waarbij u peren kunt gebruiken die er wat minder mooi uitzien. Ze zijn net zo lekker uiteraard, maar perenstroop is net even wat anders. U kunt uiteraard ook appelstroop maken, buiten het hoofdingrediënt is het identiek, maar ik heb zelf perenstroop op de planning staan. Hierbij gebruik ik 1 liter perensap. Die kunt u kopen natuurlijk, maar ik maak hem van de peren van onszelf. U kookt eerst de peren [na schillen en in kleine blokjes] en dan kunt u ze door een passe-vitte draaien. Vervolgens moet u deze pulp laten uitlekken met behulp van een zeef met een bijvoorbeeld linnen doek erin [of een kaasdoek net wat er in huis is]. Dit duurt vrij lang en mag u gerust een nachtje laten staan. Laat dan het sap met 50 gram bruine suiker inkoken op een laag pitje. Dit zal ruim 1 uur duren, beetje afhankelijk van het pitje dat u gebruikt. Het mengsel is goed wanneer het stroperig is. Het wordt nog dikker zodra het is afgekoeld, houd daar rekening mee. U bewaart het [net als bij jam] in schone, uitgekookte potjes.

Lekker op [rogge]brood, maar zeker ook bij een blokje kaas of op een pannenkoek!

Scroll To Top