Now Reading
Plaattaart met bloemkool, boerenkool en appel

Plaattaart met bloemkool, boerenkool en appel

Met dit recept zet je zo een heerlijke en gezonde plaattaart op tafel. Je maakt de notenbodem helemaal zelf, en dat proef je! Beleg de taart met bloemkool, boerenkool en appel en het genieten kan beginnen. Kijk voor meer plantaardige inspiratie op zokanhetook.nu!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 600 g bloemkool
  • 200 g onbewerkte noten
  • 200 g bloem
  • 50 g boerenkool
  • 6 el olijfolie
  • 6 el plantaardige melk
  • 6 el tahin
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 appel
  • 2 citroenen, het sap
  • 1 mespunt zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de noten in een keukenmachine en maal ze fijn. Doe de fijngemalen noten samen met de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout in een kom. Voeg de olijfolie en plantaardige melk toe aan de kom en kneed tot een egaal deeg. Verdeel het deeg over een ingevette springvorm of een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Doe ondertussen de tahin, het citroensap en de extra vierge olijfolie in een keukenmachine, blend tot een egale saus en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng in een kom met 2 eetlepels zonnebloemolie. Verwijder de schil en het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Doe de boerenkool met de chilivlokken en een eetlepel zonnebloemolie in een kom en hussel door elkaar.
  5. Haal de notenbodem uit de oven en bestrijk met twee derde van de tahinsaus. Verdeel de boerenkool, bloemkool en appel over de bodem en bak de plaattaart nog 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 5 minuten afkoelen voordat je de taart aansnijdt en garneer met de overgebleven tahinsaus.

Foto: #zokanhetook

Scroll To Top