Now Reading
Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Met dit pompoen recept zet je zo een heerlijke maaltijd op tafel, en de mogelijkheden zijn eindeloos! Dit recept laat je zien hoe je met een gemakkelijke groentehack een romige pastasaus op tafel tovert. Zo maak je zeker een gezonde start van het nieuwe jaar!

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de tagliatelle met roerbakgroente
1x groentehack pompoen (zie onderstaand)
1 verpakking (400 g) AH roerbakgroente Italiaanse champignons
400 g tagliatelle
350 ml melk
1 el olijfolie

Voor de groentehack pompoen
2 verpakkingen (800 g) AH Flespompoenstukjes, AH Pompoenstukjes of AH Biologische Pompoenstukjes
2 el olijfolie
1½ tl kaneel
1 tl chilivlokken
1⁄4 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze

Voor de groentehack pompoen
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Doe de pompoen samen met kaneel, chilivlokken en knoflookpoeder in een kom. Voeg hier olijfolie aan toe en schud door elkaar. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoenblokjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven terwijl je ze halverwege een keer omschudt.

Voor de tagliatelle met roerbakgroente
3. Doe de geroosterde pompoenblokjes van de groentehack pompoen in een pan samen met de melk. Warm het geheel op en blend tot een gladde saus met behulp van een staafmixer.
4. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking gaar.
5. Verhit olijfolie in een wokpan en roerbak de wokgroente Italiaanse champignons in 6-8 minuten beetgaar.
6. Verdeel de tagliatelle over de borden er verdeel hier de pompoensaus en geroerbakte wokgroente over. Serveer direct!

Fotocredits: Albert Heijn

Scroll To Top