Now Reading
Recept: Meatloaf

Recept: Meatloaf

Nee, niet Meat Loaf, maar Meatloaf oftewel gehaktbrood. Lees hier hoe u dit lekkere Amerikaanse gerecht zelf maakt. U kunt het warm, lauw of koud eten, dus u kunt het gemakkelijk van tevoren maken.

Ingrediënten

  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 1 rode paprika
  • 15 g salie (bakje)
  • 1 ui
  • 100 ml tomatenketchup
  • 100 g Cheddarkaas
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 150 g gerookt ontbijtspek

Tijd

  • 20 minuten bereidingstijd
  • 45 minuten oventijd

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Snijd de paprika en ui in kleine stukjes, rasp de kaas en snijd de helft van de salie in reepjes.
  • Doe het gehakt, de paprika, gesneden salie, ui, tomatenketchup, geraspte kaas, ei en paneermeel in een kom en kneed dit met de hand door elkaar.
  • Leg de plakjes ontbijtspek in een ovenschaal, de ene kant komt in het midden van de ovenschaal, de andere kant gaat over de rand van de schaal.
  • Maak een broodvorm van het gehaktmengsel en leg deze in het midden van de ontbijtspek. Vouw het spek om het brood zodat het helemaal ingepakt is in ontbijtspek.
  • Bedek met de rest van de salie
  • Bak het gehaktbrood in ongeveer 45 minuten.

Eet smakelijk!

Bron: Allerhande

Scroll To Top