Nee, niet Meat Loaf, maar Meatloaf oftewel gehaktbrood. Lees hier hoe u dit lekkere Amerikaanse gerecht zelf maakt. U kunt het warm, lauw of koud eten, dus u kunt het gemakkelijk van tevoren maken.
Ingrediënten
- 500 g half-om-halfgehakt
- 1 rode paprika
- 15 g salie (bakje)
- 1 ui
- 100 ml tomatenketchup
- 100 g Cheddarkaas
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 150 g gerookt ontbijtspek
Tijd
- 20 minuten bereidingstijd
-
45 minuten oventijd
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Snijd de paprika en ui in kleine stukjes, rasp de kaas en snijd de helft van de salie in reepjes.
- Doe het gehakt, de paprika, gesneden salie, ui, tomatenketchup, geraspte kaas, ei en paneermeel in een kom en kneed dit met de hand door elkaar.
- Leg de plakjes ontbijtspek in een ovenschaal, de ene kant komt in het midden van de ovenschaal, de andere kant gaat over de rand van de schaal.
- Maak een broodvorm van het gehaktmengsel en leg deze in het midden van de ontbijtspek. Vouw het spek om het brood zodat het helemaal ingepakt is in ontbijtspek.
- Bedek met de rest van de salie
- Bak het gehaktbrood in ongeveer 45 minuten.
Eet smakelijk!
Bron: Allerhande