Hoe lang is het voor u geleden dat u voor het laatst Arrertjescake gemaakt hebt? Wist u dat Arretjescake een van de eerste cakes is die ooit gebakken is. Nu klopt het woord ‘bakken’ niet echt, omdat deze cake opstijft in de koelkast, maar toch! Deze cake bestaat voornamelijk uit cacao, suiker, boter en biscuitjes.
Ingrediënten
- 250 g roomboter
- 250 gram biscuitjes
- 2 eieren
- 300 gram basterdsuiker
- 7 el cacaopoeder
- zakje vanillesuiker (optioneel)
Bereidingswijze
- Klop de eieren op
- Voeg hier de suiker, cacaopoeder en eventueel het zakje vanillesuiker aan toe. Klopt het geheel 5 minuten op de hoogste stand van uw mixer
- Smelt de boter in een steelpannetje, let op dat de boter niet bruin wordt.
- Voeg de boter toe aan het eiermengsel
- Breek de biscuitjes in kleine stukje en roer deze door het mengsel
- Neem een cakevorm en bekleed deze met bakpapier of plasticfolie, zo gaat de cake er later makkerlijker uit
- Giet het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant zo glad mogelijk
- Laat het mengsel ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast
Eetsmakelijk!
Tags