Now Reading
Weekendrecept: Herfstcake

Weekendrecept: Herfstcake

Ingrediënten

  • 10 bitterkoekjes
  • 50 ml Amaretto
  • 150 g zachte boter
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g gepelde walnoten
  • poedersuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 peren
  • zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180º C.
  2. Hak de koekjes in stukken, doe ze in een kom en schenk de Amaretto erover.
  3. Mix in een kom de boter met de suiker. Voeg al mixend één voor één de eieren toe.
  4. Zeef de bloem, mix het met een mespunt zout en het kaneelpoeder door het beslag.
  5. Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Schep de peren en koekstukjes door het beslag.
  6. Schep het beslag in een ingevette springvorm en verdeel de noten erover.
  7. Bak de cake in ca. 80 minuten middenin de oven gaar.
  8. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.

Snijd de cake in stukken. Zet een punt cake op ieder bord, bestrooi met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Scroll To Top